понедељак, 6. јануар 2014.

Svečana praznična trpeza

Vreme je praznika. Nova godina, Božić - sve je u znaku svečanih obroka u krugu porodice. Toplo, ukusno i radosno. Baš takav predlog je sada pred vama - topla, praznična, Božićna trpeza.


Odabrali smo crvenu kao osnovnu boju. Topla je, atraktivna i zgodna za povezivanje sa ostalim elementima na stolu. Za stolnjak predlažemo country kariranu varijantu, a za nešto svečaniji utisak možete uvek odabrati beli stolnjak od damasta.  Sa detaljima u ovako jarkim bojama, boja posuđa mora biti bela.



Posebnu pažnju posvetili smo detaljima. Svaki gost / član porodice je važan, pa smo mu pripremili mali poklončić. U svakom tanjiru nalazi se po jedna Ferrero Rocher čokoladica, sa Origami ptičicom koju smo napravili od papira za uvijanje poklona.




U čaše za vino smo ubacili kristale u zelenoj boji. Zelena je idealan par crvenoj, a takođe savršeno odgovara snopu pšenice koji se nalazi na centru stola, u crvenoj Ikea saksijici.






Ptičice su crvene boje sa belim tufnicama, kao i korpica za hleb, brenda Conforma. Takođe, hrana koja je servirana savršeno odgovara postavci na stolu - zeleno, prirodno i toplo.






Nezaobilazan detalj je i staklena posuda sa kolačićima. Ona daje onaj hand made utisak koji nas vraća u detinjstvo. Sveće su još jedan od detalja koji ne smete izostaviti.




Ukoliko smo neki detalj izostavile, slobodno dodajte i ne zaboravite: za pravu toplinu na porodičnoj trpezi neophodna je porodica, ljubav, smeh. Zato, okupite se i uživajte u praznicima!



Bon appétit!

moja galerija na Blenderu

1 коментар: